Propòsit de la recerca

El projecte DiviSeries, presentat aquí, és un estudi d'uns 3.000 antoninians de restitució organitzats dins d'una base de dades. Els objectius d'aquesta investigació són:

En una futura segona fase d'aquesta investigació, s'estudiaran monedes de determinats encunys, per tal d'observar trencaments i el desgast progressiu de l'encuny i així mirar d'obtenir informació sobre el funcionament de la seca i del procés productiu.

A causa del gran volum de monedes i d'informació implicat, ha estat necessari crear un programari personalitzat per construir els arbres d'enllaços. Cada vegada que es registra una moneda nova, s'identifiquen els seus encunys i la nova informació s'enllaça a l'arbre d'encunys de forma automàtica.

Estem davant d'un projecte que té la base empírica en permanent increment i actualització, organitzat en una base de dades. La inclusió de noves monedes al registre és constant, havent-se assolit ja un volum de dades que fa que les estimacions sobre el nombre d'encunys no variïn significativament amb les noves aportacions.

Totes les dades d'aquesta recerca són publiques i estan a disposició de qualsevol persona interessada en el tema. També el programari i la metodologia estan a disposició de qualsevol investigador que ho necessiti per a aplicar-ho a qualsevol altre sèrie monetària, de manera anàloga a com ho he adaptat als dobles sestercis i auris de Trajà Deci. Només manifestar que cal una certa habilitat informàtica per a l'adaptació a altres sèries, malgrat això podeu comptar amb el meu suport en el vostre projecte.

També agrairé comentaris i detecció d'errors, dels quals ben segur no està lliure aquest treball.

Descripción: C:\AppServ\www\DiviSeries\Catala\back.JPG